Дрібну крупу (наприклад, пшоно та гречку) перед варінням Достатньо замочити хоча б на 15 хвилин. Тверду велику крупу (Наприклад, перлову або коричневий рис) краще замочити на ніч. Взагалі дієтологи радять ніколи не вживати без попереднього замочування крупи, що містять глютен, – овес, жито, ячмінь, пшеницю.
У статті Навіщо замочувати злаки, бобові, насіння та горіхи?
- Усе крупи необхідно замочувати, навіть пластівці! …
- Для замочування найкраще підходить керамічний, емальований або скляний посуд. …
- Час замочування варіює і залежить від виду зерна та його обробки. …
- ✔ Овес – 8-12 годин
- ✔ Пшениця, жито – 8 годин
Пшеничну крупу потрібно перебрати від сміття. Потім її треба добре промити. Щоб отримати розсипчасту кашу, крупу треба промивати під проточною теплою водою у ситі. Для більш в'язкої та густої каші промивати слід недовго, під холодною водою.