Як у СРСР з'явилося морозиво?

Устаткування для масового виробництва морозива з'явилося в СРСР в 1936 завдяки наркому продовольства Анастасу Мікояну. Випуск морозива налагоджували під особистим контролем. У результаті ласощі моментально стає культовими для дітей і дорослих усієї країни.Apr 1, 2022

Відомий письменник та мандрівник Марко Поло підглянув, як у Китаї змішують фрукти зі снігом, та вирішив продати рецепт італійським кондитерам. Але це було схоже на шербет. Місцеві кондитери вдосконалили рецепт та додали до складу молока. З цього моменту морозиво стало улюбленим десертом вельмож Італії.

Морозиво "Пломбірбуло привезено в 1936 році Мікояном зі США. У Нью-Йорку радянська делегація випробувала і відібрала 8 сортів найсмачнішого морозива як перспективні для розвитку їх виробництва СРСР.

У Росії морозиво у сучасному варіанті з'явилося у XVIII столітті. Рецепт його приготування, опублікований в «Новій і повній кухонній книзі» (1791), включав вершки та яєчні білки, шоколад і лимон, смородину та журавлину, малину, вишню та апельсин.