Як швидко вимочити солону рибу?

Вимочувати рибу найкраще у проточній воді: рибу кладуть у посуд із ґратами і залишають під струменем з-під крана. Якщо ж рибу вимочують у змінній воді, то процес вимочування має тривати 10-12 год. за умови, що воду змінюють через кожні 2 год.

Процес вимочування протікає кілька годин. Час залежить від того, скільки риба пробула під впливом солі. Усереднено використовується наступна формула – скільки днів риба солилася, стільки годин її потрібно вимочувати. Наприклад, якщо засолювання велася 4 дні, то слід вимочувати рибу 4:00.

Рибу кладуть у холодну воду, щоб вона набрякла, очищають від луски, відрубують голову, плавці та пластують. При вимочуванні риби у воду переходить частина мінеральних солей, розчинних білків, смакових речовин, що знижує поживну цінність страв із солоної риби. Вимочувати рибу можна у змінній та проточній воді.