Як швидко помити лісові гриби?

Для цього можна гриби замочити у воді, а потім промити у проточній холодній воді. Грузді. Перед чищенням грузди замочують у холодній воді на добу, періодично змінюючи воду. Потім гриби очищають щіткою до білого кольору, чорні, гнили, місця зрізуються ножем. May 18, 2022

1:293:05Suggested clip 59 secondsяк мити, чистити та замочувати в солоній воді гриби з лісуYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

Перед маринуванням, щоб гриби були соковиті та красиві, їх варто замочити у теплій підсоленій воді від 10 до 40 хвилин залежно від віку. Потім промити у проточній воді. Якщо маринувати з ніжками, то після замочування у воді потрібно видалити спідничку.

Шеф нашої школи Володимир розповів нам про те, що гриби мити зовсім НЕ потрібно. А також не потрібно заливати їх водою і залишати на 30 хвилин, щоб весь бруд осів на дно. В такому випадку гриби набирають багато вологи та їх складніше смажити. Тобто якщо ви збираєтеся відварювати або гасити, то так робити можна.