Як варити червону сочевицю пропорції?

При варінні рідини має бути вдвічі більше, ніж бобів. Тобто на 1 склянку сочевиці потрібно взяти 2 склянки холодної води.

Варити червону сочевицю на невеликому вогні періодично помішуючи. Готується вона досить швидко – 10-15 хвилин і зерна стають м'якими. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та дати страві трохи настоятися перед подачею. Ось так просто можна зварити дуже корисну, ситну та смачну червону сочевицю.

Періодично треба помішувати. Співвідношення води 1:3 (1 склянка сочевиці та 3 склянки води). Червона сочевиця вариться швидше за всіх інших видів (за 10-15 хвилин), тому її часто використовують для приготування крем-супів, каш, запіканки та начинки для пиріжків.