Чим корисний компот із шипшини?

Відвар із шипшини сміливо можна назвати фітопрепаратом із вираженим протизапальним ефектом. Вживання правильно приготовленого напою стане відмінним джерелом вітамінів та зміцнить імунну систему організму. Допоможе при занепаді сил і в період авітамінозу.

Через високу концентрацію аскорбінової кислоти (вітаміну С) їх не рекомендується приймати людям з підвищеною шлунковою кислотністю, гастритами і тим більше тим, хто має виразку шлунка або дванадцятипалої кишки.

Шипшина використовується для лікування простудних та інфекційних захворювань, при панкреатиті та холециститі, запорах та кишкових розладах, від тиску, для покращення апетиту у дітей. Це чудовий фітопрепарат для всіх, хто хоче налагодити метаболізм, скинути вагу та підняти імунітет.

Важливо пам'ятати, що у 15 ягідках шипшини міститься добова норма вітаміну С та перевищувати її не варто. Тому з метою профілактики достатньо вживати по півсклянки відвару 3 рази на день, якщо лікарем не рекомендовано інше.