Як вибрати стиглий та солодкий гранат?

На дотик у стиглого гранату шкірка суха та огрубіла. Якщо відчуваєте вологу та м'якість – фрукт уже почав гнити. Також на шкірці не повинно бути плям та пошкоджень. Можете навіть трохи натиснути на плід – якщо він пружинить, значить стиглий гранат та свіжий.Feb 3, 2021

Колір і розмір зерен Дрібні зерна бувають у недозрілих плодів та кислих сортів, великі – у солодких та стиглих. Чим дрібніше зерна, тим кисліший смак граната. Кислі можна використовувати для домашніх соків та соусів. Якщо зерна великі та чорні, можете сміливо брати – плід буде солодким.

Уникайте гранатів з тонкою шкіркою, колір якої не рожевий, а ближчий до коричневого. У такому плоді зерна, найімовірніше, засохли, а, отже, у них точно менше соку, ніж у стиглому гранаті. Не повинно бути на смачному та соковитому гранаті і чорних крапок – це вірна ознака того, що плід почав гнити.

0:372:02Suggested clip · 46 secondsНавчимо вибирати смачний гранат – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip