Чим шкідливі сушені яблука?

Велика кількість споживаних сухофруктів викликає здуття живота.. Незважаючи на користь кісточок у сушених яблуках, не варто старатися з їх прийомом. У великій кількості вони вступають у реакцію зі шлунковим соком і розпадаються на синильну кислоту, яка може призвести до отруєння.

Сухофрукти з яблук – одне з найкращих природних джерел йоду. Його кількість тут у 13 разів більша, ніж у цитрусах. Це робить сушені яблука добрим засобом проти захворювань, що викликає дефіцит йоду. Пектин у свою чергу є елементом, що сприятливо впливає на регуляцію рівня цукру та холестерину.

Наявність клітковини та пектину сприяє виведенню з організму надлишків холестерину, токсинів та шлаків. Сушені яблука корисні для нормалізації діяльності серцевого м'яза, є профілактичним засобом виникнення холестеринових бляшок на стінках судин.

Сушені яблука містять менше вітаміну С, ніж свіжіале збільшується концентрація інших необхідних організму речовин. Так, наприклад, сухофрукт має велику кількість йоду, який корисний для щитовидної залози, і пектину, що регулює рівень цукру і холестерину.