Скільки років пиву?

Свідоцтва про варіння пива з району стародавнього Ірану та шумерської культури Стародавньої Месопотамії датуються періодом близько 3500-2900 років до н. е. Знахідки свідчать також, що приблизно в цей час пивоваріння займалися і єгиптяни, а пізніше вавилоняни.

Дослідники дійшли висновку, що саме потреба у виробництві пива могла бути головним поштовхом до поширення зернових культур Близькому Сході. Цікаво, що вік найдавнішої технології пивоваріння може становити від 11,7 до 13,7 тис. років, а ранній хліб з'явився близько 11,6-14,6 тис. Років тому.

Пиво — один із найдавніших напоїв, здавна відомий поряд із медом, квасом та вином. Його вже варили шумери, а потім — єгиптяни.

Пиво – Найдавніший серед відомих сьогодні алкогольних напоїв. Перші сліди його виробництва знайшли в печері Ракефет на території сучасного Ізраїлю. Вже 13 тисяч років тому готували цей напій. Існує теорія, що людина почала вирощувати зернові культури не для виробництва хліба, а заради пива.