У якому келиху подається мохіто?

Листя м'яти розминається з цукром і соком лайма, наповнюють склянку дробленим льодом, перемішують, додають ром і содову. Коктейль подається у келиху хайбол (висока склянка) з соломинкою, прикрашається часточкою лайма та листками м'яти.

Напої з мартіні бармени наливають у мартинки, а Маргариту в витончений келих на довгій ніжці, вузькому біля основи та широкому у верхній частині. «Криваву Мері» та «Мохіто» п'ють з високих склянок «хайбол» з товстим дном і горлечком, що розширюється догори або з келихів «Колінз» з товстими стінками.

П'ють мохіто через трубочку. Ідеально (але не обов'язково) — дві соломинки у склянці: з однієї п'ють, а через другу виходить повітря, що «затесалося» між крихтами льоду.

Подача відіграє роль. Оригінальний мохіто подається у високому скляному келиху "Касабланка", куди поміщаються всі складові лонгдринку. Усередині – дві трубочки. З однієї трубочки п'ється коктейль, а друга служить елементом для виходу зайвого повітря, яке утворюється всередині келиха між маленьких крижинок крашу.