Що таке група харчування?

Продуктова група – це набір продуктів, які мають схожі поживні властивості та мають схожі способи отримання їх у природі. Як правило, термін використовується в посібниках, які розповідають про здорове харчування. У таких посібниках зазначено рекомендоване споживання продуктів кожної групи.

4 нові харчові групи (NewFourFoodGroups) були розроблені в 1991 році, щоб замінити старі «4 харчові групи»(FourFoodGroups), введені у 1950-ті роки. Це м'ясо, молочні продукти, зернові, а фрукти та овочі поєднуються в одну групу.

Можна виділити кілька основних груп харчових продуктів: м'ясо та м'ясопродукти; риба та рибопродукти; яйця; молоко та молочні продукти; хліб та хлібобулочні вироби, крупи, макаронні вироби; бобові; овочі, фрукти та ягоди; горіхи та гриби; кондитерські вироби; харчові жири; напої.

Як вибирати безпечні продукти?

  1. Перед покупкою провести органолептичну оцінку товару, у тому числі його кольору, запаху, консистенції, а також цілісності упаковки (за наявності);
  2. Ознайомлення з інформацією (маркуванням), розміщеною на упаковці, етикетці або аркуші-вкладиші.

Mar 16, 2017