У чому шкода ковбасних виробів?

Щоденне вживання ковбаси (в об'ємах понад 50 г) може призвести до страшних наслідків: цукровому діабету, ожирінню, ішемії, атеросклерозу, гіпертонії та навіть раку.Feb 21, 2021

Канцерогени Усі ковбаси та перероблене м'ясо насичені канцерогенами, які сприяють розвитку раку товстої та прямої кишки, а також сильно шкодять шлунку.

За рекомендацією ВООЗ, на день бажано їсти не більше 50 грамів ковбасних виробівоскільки їх прийом у надмірних кількостях може призвести до розвитку ожиріння, гіпертонії, цукрового діабету, захворювань серця та печінки.

За словами Ольги Арішової, кандидата медичних наук, лікаря-гастроентеролога-гепатолога лікарні ім. Виноградова, найнебезпечнішою є ковбаса напівкопчена. Все через спосіб приготування: її спочатку варять, потім смажать, а потім коптять, збільшуючи кількість канцерогенів.