Як виростити червоний гострий перець у домашніх умовах?

Насіння закладає на глибину 1 см і поміщає ємність у теплицю, де температурний режим повинен підтримуватися на рівні +20 °С…+24 °С. Щоб активізувати розвиток кореневої системи після появи перших сходів температуру знижують до +15 °С.

Гострі перці повільно пророщуються та повільно зростають. Якщо не буде тепла насіння може не прорости або на це піде більше 2 тижнів. Іноземні товариші для цілей пророщування використовують спеціальні подій нагадують мініпарник з електричною грілкою знизу.

Засипте ємності ґрунтовою сумішшю, потім пінцетом розкладіть насіння перцю на відстані близько 2 см один від одного. Притисніть до грунту посівний матеріал, зволожте через сито. Зверху необхідно присипати шаром ґрунту і злегка притиснути. Після чого ємності з насінням накривають плівкою або склом.